تکنولوژی FlexStack و FlexStack-Plus (قسمت اول)

در این مقاله به معرفی دو تکنولوژی FlexStack و FlexStack-Plus در لایه 2 برای استک کردن سوئیچ‌های سری کاتالیست ۲۹۶۰ خواهیم پرداخت. از دلایل موفقیت سوئیچ سیسکو ۲۹۵۰ و سپس ۲۹۶۰ که در لایه 2 فعالیت می‌کنند؛ قیمت مناسب، سیستم عامل Cisco IOS، امکانات مدیریتی، تنوع در تعداد و انواع پورت، قابلیت پردازش در لایه کاری و کارکرد در شرایط دشوار است.

مدل‌های جدیدتر سیسکو ۲۹۶۰ که با سری 2960X شناخته می‌شود، یکی از محصولات موفق این کمپانی محسوب می‌شود. یکی از اصلی‌ترین شعارهای این سوئیچ، مصرف پایین انرژی توسط فناوری سیسکو Cisco EnergyWise Technology است. این تکنولوژی موجب می‌شود مصرف انرژی تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کند. این محصول همچنین دارای منبع تغذیه یا پاور ثابت است که امکان نصب پاور Redundant را هم دارد.

FlexStack-Plus module blank cover

FlexStack-Plus module blank cover

FlexStack-Plus module

FlexStack-Plus module

screws on each side of the module

screws on each side of the module

FlexStack-Module

FlexStack-Module

تکنولوژی FlexStack و FlexStack-Plus

Flexstack نام تکنولوژی Stacking سیسکو است که در سال ۲۰۱۰ و از سری سوئیچ‌های اترنت 2960S معرفی شد. کمپانی معظم سیسکو مدتی پس از آن و در سال ۲۰۱۳ از فناوری Flexstack-Plus رونمایی کرد که مختص سوئیچ‌های کاتالیست سری 2960X و 2960XR طراحی شده بود.

به طور کلی فناوری FlexStack-Plus بر پایه FlexStack پیاده‌سازی شده است. هر دو تکنولوژی Flexstack و Flexstack-Plus به یک ماژول اکسترنال خاص برای اتصال به یکدیگر نیاز دارند. همچنین کابل Flexstack مخصوص نیز برای ارتباط با ماژول‌ها مورد نیاز است.

بدون وجود این ماژول‌ها امکان استفاده از تکنولوژی Stacking وجود ندارد. اتصال سوئیچ‌ها به یکدیگر از طریق اتصال ماژول مخصوص باعث می‌شود تا سوئیچ‌های داخل استک به صورت یک سوئیچ واحد عمل کنند. این تکنولوژی با استفاده از ساختارهای درونی مانند N+1 Redundancy، قابلیت پیش تنظیمی و دسترسی بالا، می‌تواند هزینه‌های نگهداری شبکه را کاهش دهد.

بدیهی است که امکان استفاده از این فناوری در سوئیچ‌هایی که به صورت Standalone استفاده می‌شوند، وجود نخواهد داشت. ویژگی‌های دسترسی بالا مثل EtherChannel و FlexLinks که میان اعضای یک استک در جریان است؛ موجب بالا رفتن اتصالات شبکه و طول عمر آن می‌شود.

پهنای باند در FlexStack-Plus به دو برابر افزایش یافته است و این امکان را مهیا می‌سازد تا تعداد سوئیچ بیشتری عضو استک شوند. پهنای باند FlexStack-Plus برای هریک از اعضای استک برابر با ۸۰ گیگابیت بر ثانیه است است. این در حالی است که FlexStack برای هر عضو استک تنها ۴۰ گیگابیت بر ثانیه در نظر می‌گرفت. در تکنولوژی FlexStack-Plus تا ۸ عدد سوئیچ  2960X یا 2960XR و در FlexStack تا ۴ سوئیچ  2960S را می‌توان عضو استک کرد.

Comparison-of-FlexStack-Plus-FlexStack-and-StackWise

مقایسه FlexStack و FlexStack-Plus

Mixed FlexStack

تکنولوژی Flexstack-plus با نسخه‌های پیشین 2960S یعنی FlexStack همخوانی دارد. امکان ترکیب 2960X و 2960S به عنوان اعضای یک استک وجود دارد. هنگامی که درون یک استک از تجهیزات گوناگونی مانند سری S و سری X بهره برده باشید؛ Flexstack-Plus توانایی‌های خود را در حد یک FlexStack پایین می‌آورد. به گونه‌ای که پهنای باند استک به ۴۰ گیگابیت بر ثانیه کاهش می‌یابد.

Allowed-Mixed-Stack-Combinations

ترکیب Mixed-Stack

تکنولوژی FlexStack و FlexStack-Plus به عنوان قسمتی از معماری شبکه توسعه‌پذیر، به راحتی و با سرعت امکان تدارک و مدیریت تعداد زیادی سوئیچ را در هر مقیاسی فراهم می‌کند.

علت استک کردن سوئیچ های اترنت

استک کردن سوئیچ های اترنت باعث کاهش هزینه در مدیریت شبکه و نگهداری آن می‌شود. به این دلیل که تعداد دستگاه‌های قابل مدیریت کمتر می‌شود و زمان در دسترس بودن شبکه یا Uptime به وسیله قابلیت Redundancy افزایش پیدا می‌کند. در جدول زیر می‌توانید دو روش توسعه سوئیچ‌های اترنت در لایه Access را مشاهده کنید.

comparison of flexstack and nonstacked configurations

مقایسه شبکه استک و بدون استک

مادامی که تمامی سوئیچ‌ها در یک استک هستند، می‌توان از تمام مزایای EtherChannel استفاده کرد. سوئیچ‌هایی که دورن یک استک قرار می‌گیرند از تمامی مزایای گروه‌بندی EtherChannel برخوردار می‌شوند.

منبع: router-switch

ادامه مبحث را در لینک‌های زیر دنبال کنید:

آموزش تکنولوژی FlexStack-Plus و FlexStack (قسمت دوم)

آموزش تکنولوژی FlexStack-Plus و FlexStack (قسمت سوم)